čtvrtek 26. června 2008

Jahody mražený

Tentokrát jsem si většinu nápadů vypůjčila. Název příspěvku od Jiřího Schelingera, nápad na titulní fotku z mého oblíbeného časopisu Marie-Claire idées, původní recept na nanuka je také odtud, ale já si ho trochu zjednodušila. Je totiž léto, život si proto nekomplikujme, užívejme si sluníčka a příjemné prázdniny těm, kteří na ně ještě mají nárok ;-). Dnešní zastavení je totiž tak trochu určeno těm nejmenším:

Jahodový nanuk
potřebujeme:
250ml smetany ke šlehání
200g jahod
30g moučkového cukru
- jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme
- smetanu vyšleháme ve šlehači
- smícháme smetanu, jahody, cukr a směsí naplníme formičky na nanuky. Ty mé jsou z Ikea za směšných 49,-- Kč.
- necháme v mrazničce zamrazit
- podáváme s nastrouhanou čokoládou či rozdrcenými pistáciemi (nesolenými, prosím)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ta fotka s jahodou v kostce ledu je kouzelná!
Nanuky příležitostně vyzkouším, jen co si opatřím formičky.

Anonymní řekl(a)...

Ta fotka je dokonalá a vůbec se mi tu líbí...
P.

renata řekl(a)...

Helli, Papaja: děkuji za milé komentáře... ;-)