Původně jsem o této akci vůbec psát nechtěla. Informací o ní se můžete dočíst takřka všude a jak je všeobecně známo všeho moc škodí. Ale když si tak prohlížím fotky, které jsem tam pořídila, atmosféra se vrací, nedá mi to a musím se z toho vybušit do klávesnice... Musím napsat o jedné nesmírně příjemně strávené sobotě se spoustou dobrého jídla a la Chile, o víně přímo z Chile o spoustě nových informací, nápadů a příjemných rozhovorech ;-)
Co je potřeba?
- muž č. 1 zvaný rachad, který rozumí vaření
- muž. č. 1 zvaný Matesola, který rozumí chilským vínům
- 1 parta nadšených lidí (velkorysé množství)
- 1 malá jarní zahrada
- 1 pěkné počasí
- sůl, pepř, sada nožů, prkýnka, gril
- pes (fakultativní)
A teď se pustíme do práce:
1/ Ceviche z lososa s avokádovou salsou
Pro mnoho z nás absolutní jednička. Losos zalitý nepřiměřeným množstvím šťávy z limetek.
Po uležení má losos ovšem skvělou jemnou chuť. Připravujeme jako první, ale odkládáme uležet pod strom na pozdější dobu...
2/Jehněčí maso na jehle první jídlo dne, které smíme ihned sníst a po aperitivu a první ochutnávce Savignon blanc je to víc než třeba. Průběžně během dne si zkoušíme připravovat rozličné salsy, které se podávají k připravovaným jídlům.
3/Empanadas - taštička plněná masem z pražmy, čerstvým fava boby a rajčaty. Ale postupně: nejdříve je nutné připravit kynuté těsto, upravit pražmu na filety, připravit náplň, kterou se plní placičky z kynutého těsta - ale upss - většina z nás si připravila placičky příliš tenké, a náplň z kapes vypadává. Nevím, zaslechla jsem něco o tom, že to bylo nepovedené, ale než jsem udělala pár foteček, všechno bylo snědeno.... Bylo to výborné!!!
Pozn. pro vegetariány: zacházení s masem na semináři bylo nesmírně přátelské...
Před další částí programu děláme malou přestávku, hodnotíme, chválíme, válíme se a těšíme se, co bude dál...
4/Grilovaný roštěnec, česneková majonéza. Jako příloha grilovaný lilek, brambora, kukuřice. Také snědeno :-(
5/Příprava dezertu: ovocný špíz z čerstvého ovoce připravený na roštu, podávané se zakysanou smetanou a pomerančovým karamelem. Jednoduchá úprava ovoce a překvapivá chuť. Mým favoritem byly jahody plné vlažné slaďoučké štávy...
Příprava karamelu:
Příprava ke konzumaci:
Pokud jste dočetli až sem a nepřešla vás chuť, další variace na toto téma jsou připraveny zde:
- Čile v Chile
- Čile v Chile. Jo.
- Chilli v Chile.
Co dodat. Máme štěstí, sezona grilování právě začíná a tento seminář nám všem byl velkou inspirací. Nesmím samozřejmě zapomenout na povinný pozdrav: Již se těším na další seminář!!!
Díky pánové byli jste skvělí!!!!!!!!!!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
12 komentářů:
renco,
suprovy fotky !
petrunka
Petrunka: ráda tě vidím! :-)
Jako vždycky nádherné. Nechci si dávat na stránky hodnocení vlastní práce a jsem moc rád že si se toho ujala tak skvěle. Fotíš úžasně!!
rachad: dneska jsem poprvé od soboty vytáhla foťák - a byl cítit kouřem. No, nebude to mít se mnou jednoduchý...
Renato parádní!
PS: Něco bych od Tebe potřebovala, ale nemůžu nikde najít na Tebe kontakt, můžeš mi prosím poslat nějaký mail na julie(zavináč)chillijlie.cz, napíšu víc v mailu :)))Děkuju...
Julie: napraveno ;-)
Renato, moc hezké fotky :-)! Doufám, že se zas někde potkáme...
Cutie: děkuji pěkně a nápodobně...
Ta pára nad tím hrncem nemá chybu!
Díky za moc pěkné fotky, viděl jsem další i jinde a s těmi vašimi se nedají srovnat - skvěle vystihují atmosféru :o)) Gratuluji :o)
Anon: máme stejného favorita ;-)
pan Kolíček: díky za milý komentář, moc mě potěšil :-)
Okomentovat