pondělí 19. května 2008

Čokoládová invaze II.

Tak se nám ochladilo, a to je nejlepší příležitost k tomu, abychom se otevřeli další části čokoládové invaze. Tentokrát předkládám recept, který vypadá, jako by ho vymysleli pejsek s kočičkou, obsahuje totiž všechno dobré v jednom: rafinovanou chuť hořké čokolády, sladké kousky čokolády bílé a definitivní tečku za soustem obstarává chilli. A přitom prý je původem
z Baskicka. Ať už ho vyzkoušíte nebo ne, jedno je jisté, čokoládovější to již nebude ;-)


Brownies s chilli a kousky bílé čokolády


Potřebujeme:
200g hořké čokolády
100g bílé čokolády
3 vajíčka (bílek a žloutek zvlášť)
100g mouky
125g přírodního cukru
150g změklého másla
1 čajová lžička rozdrceného chilli,
špetka soli
máslo, mouku na vysypání formy

Troubu předehřejte na příjemných 180 °C. Hořkou čokoládu rozlámejte na malé kousky a rozpuste na malý stupeň v mikrovlnce. Máslo a cukr promíchejte, dokud nezvnikne krém, přidejte po jednom žloutky, mouku smíchanou s chilli, rozpuštěnou čokoládu, vyšlehané bílky se solí.

Část těsta vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklaďte kousky bílé čokolády , zalijte zbytkem těsta a pečte 15-20 min, podle toho, zda raději verzi poněkud vlhčí, či klasičtější, koláčovou.

Nechte vychladnout, krájejte a... ;-)
(Prima - Cuisine Gourmande No 96)

4 komentáře:

rachad řekl(a)...

Ty jsi prostě skvělá...

Ginevra řekl(a)...

Hmm..čokoláda má láska...tomuhle nejde odolat :-)

renata řekl(a)...

rachad: až po Tobě... ;-)

renata řekl(a)...

ginevra: vřele doporučuji, tento byl z mých čokoexperimentů zdaleka nejlepší a to i hlavě kombinaci chilli, sladká bílá čokoláda. A byl také na delší dobu poslední, protože teď už příroda láká spíše na ovoce, zeleninu, pikniky a tak... Hurá!