Barvy léta - na toto téma mám připraveno pár příspěvků, recepty jsem vybírala poněkud netradičně - nejdřív byla vymyšlena fotka a podle ní vybrán recept. Začínám salátem, který se hodí jako doplněk k letním grilovačkám, jako předkrm nebo lehká letní večeře. Nejlépe chutná na chlebu (bagetě) na sucho opečené na grilu, před podáváním potřené stroužky česneku ze salátu a zastříknutým trochou olivového oleje. Důležité je nechat směs pořádně odležet, aby se všechny chutě řádně promísily.
Salát z lilku a ančoviček
Potřebujeme:
2 lilky
1 větší cibule
300g třešňových rajčat
5 - 6 stroužků česneku dle potřeby a chuti (viz výše)
svazek koriandru
svazek ploché petrželky
1 malá konzerva ančoviček
100g zelených oliv bez pecek
60 g kaparů
citronová šťáva z 1/2 citronu, olivový olej
sůl, pepř
Postup práce:
- lilky vložíme do rozehřáté trouby a necháme je grilovat 20 minut (po 10minutách je otočíme)
- mezitím, co lilky chladnou, v pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku se stroužky neoloupaného česneku - cca 10min
- nakonec vložíme třešňová rajčátka
- všechny bylinky nakrájíme na drobno
- ančovičky, kapary necháme okapat, ančovičky nakrájíme na drobnější kousky
- odstraníme slupku z lilků, vnitřek nakrájíme na drobnější kousky, můžeme trochu rozmačkat
- všechny ingredience smícháme, přidáme citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme.
- servírujeme vychladlé
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
7 komentářů:
Zajímavá kompozice fotky (poklička?) i receptu (chutě se sbíhají, až to pěkné není :-). T.
Jak primitivní, ale jak účinné!! To je nádherná letní záležitost...
lightkeeper: Nikoliv. Jde o obyčejnou misku na polévku z Ikea asi za 15 kaček ;-)
Díky.
rachad: jo, jo, léto je moc prima... Škoda, že netrvá déle...
paráda, paráda, paráda, tokové léto si dám líbit :o))
tedy - takové léto... .o)
Hello Renata,
It is a great pleasure to be visiting for the first time your nice blog. I liked of it.
Best wishes from Brazil:
Geraldo
Okomentovat