úterý 8. července 2008

Barvy léta - melounová

A je tady další díl fotoseriálu s receptem, ano správně fotoseriálu, protože jak jsem již psala minule, nejprve byla vymyšlena fotka a pak jsem hledala vhodný recept... Tentokrát nabízím chladivě melounové zátiší s pár kapkami růžové vody... Extrémně jednoduchá záležitost ;-). Při nákupu vybírejte ty nejlépe zbarvené kousky, aby výsledný efekt byl co nejbarevnější a také nejchutnější...

Potřebujeme:
800g vodního melounu

1 lžička růžové vody


Postup:

- meloun dáme dobře vychladit, červenou dužinu nakrájíme na kostky, vyjmeme pecičky, rozmixujeme ručním mixerem, přidáme růžovou vodu a podáváme chlazené...

- ti, kteří vlastní odšťavňovač mají práci zjednodušenou tím, že nemusejí vybírat pecičky, jsou však nevyzpytatelné a rády ze zásobníku vyskakují - tedy pozor na ně!

(Skvělá chuť Maroka, MF)

PS: růžovou vodu seženete na známé adrese zde.

První díl barvy léta

9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Klasika jako blázen!! Jak jsem mohl zapomenout! Díky moc :-))

renata řekl(a)...

rachad: moc dobrá klasika. Vypila jsem to všechno zcela sobecky sama...

Anonymní řekl(a)...

Dívala jsem se na Farah-www a nenašla? To asi až v obchodě...
Krásné fotky a zajímala by mne ta chuť :-)))
P.

renata řekl(a)...

Papaja: v obchodě mají - viděla jsem jí tam ;-) Chtějí za ní asi 60Kč...

pan Kolíček řekl(a)...

no to zní dobře - růžovku jsem ještě neochutnal, ale toto vypadá jako jasná výzva :o)

Anonymní řekl(a)...

Doufám, že při své příští návštěvě Prahy se do Farahu stihnu dostat ještě před koncem zavírací doby. Tak ráda bych si koupila třeba tu růžovou vodu nebo něco z toho, o čem píše Rachad na Souku. Když už se člověk nemůže v příslušných zemích toulat osobně, alespoň si to připomene vůní a chutí jídla. Ta zrníčka z granátového jablka s růžovou vodou byla taková dobrota! :-))

renata řekl(a)...

Helli: Farah určitě navštivte, je to obchůdek co do velikosti maličký, ale napěchován doslova poklady. Vřele doporučuji klobásky merguez - jsou neodolatelně dobré...

renata řekl(a)...

Pan Kolíček: je to rychlovka (tedy pokud pominu vybírání pecek...). Jen to před konzumací nechte opravdu pořádně vychladit, v opačném případě to chutná poněkud mdle...

Anonymní řekl(a)...

Renata: už jsem tam jednou dorazila, bohužel to bylo v sobotu asi 10 minut po zavírací době. :-(
Na ty klobásky si taky dělám chutě, snad budu mít štěstí a budou je zrovna mít. I kdyby je ale neměli, tak si to tam alespoň pořádně pročmuchám.