pondělí 27. července 2009

Příjemně letní zeleninový pohárek... ;-)


Pravdou je, že jsem toho tady za poslední období moc nevytvořila. Léto totiž začlo být jakž takž normální a tak se snažíme co nejvíce profitovat, dokud venku zase nezačne standartní letošní léto - tedy hnusné... Naše tempo užívání léta je závratné, až se z toho dítě roznemohlo (ale jenom málo malinko...).

Takže sedíme doma a já mohla něco dobrého vytvořit. A je to dobrota. Papriky se mají marinovat 24hodin a já půlku snědla hned při přípravě... Příprava je super jednoduchá a jíme buď s bagetou jako lehkou večeři nebo ke grilovaným masíkům. Kdo chce, může přidat pár plátků ančoviček...

Marinované papriky


potřebujeme:


8 červených paprik
1 hlavička česneku
4 PL kaparů
80g strouhaného parmezánu
15cl olivového oleje
mletý pepř

postup:

- troubu předehřejeme na 240 °C
- oloupejte česnek, rozkrojte podélně a pak ještě na tenké nudličky. Kousky česneku vložíme do misky (vhodné do trouby), zalijeme olivovým olejem, odložíme
- papriky opečeme v troubě - pravidelně je obracíme, a když se objeví černé puchýře, je hotovo - trvá to přibližně 30 min, poté papriky vyndáme, zabalíme do plastikového sáčku a necháme vychladnout.
- troubu snížíme na 150 °C, vložíme česnek i s olivovým olejem a ponecháme tak 15 min, též necháme vychladnout.
- vychladlé papriky oloupeme, vyjmeme zrníčka, nakrájíme na menší pravidelné plátky.
- do mísy vyskládáme vrstvu paprik, přidáme pár plátků česneku, lehce opepříme a zasypeme parmezánem. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.
- směs zalijeme olejem, ve kterém se připravoval česnek a vložíme do lednice na 24 h. Vyndáme 1 hodinu před jídlem.
- směs rozdělíme do skleniček (a nebo taky ne), zasypeme parmezánem, posypeme na plátky nakrájenými olivami a můžeme jíst.
(cvf N°122)