pondělí 19. listopadu 2007

Koláčky z nivy sýra, které oslní na každém večírku



Ne však na dlouho, neboť vždy zmizí jako první (a to vím z vlastní zkušenosti). Tyto na přípravu extrémně jednoduché chuťovky slavili úspěch všude tam, kam mě doprovázely. A pochopil to i porotce této soutěže. Ano, ano, zase další výhra. Tentokrát opravdová ;-).
A teď již přikládám recept:


pondělí 12. listopadu 2007

Filatelistické rarity potravinářských velmocí

Aneb o tom, jak jsem si vyhrála s obrázky, hrála v soutěži, pak nic nevyhrála, ale nakonec přeci vyhrála. Pokud se vám to zdá příliš zamotané, rozuzlení naleznete zde. A teď si již můžete zblízka prohlédnout příspěvek ve větší verzi, račte:






pondělí 5. listopadu 2007

Mini čokoňaminky...

Doba je zlá. Na mé smysly ze všech stran útočí tu nově otevřená cukrárna, tam zas nová pralinkárna, do toho spousta čokonovinek... Zároveň se ozývá kreativní já, takže není nic jednoduššího než oprášit mini formičky na košíčky (no, co za pracovní sezóna jim začne stejně co nevidět...) a pustit se do díla. Pro začátek jsou tady minibiskupské chlebíčky- bábovičky.
Budete potřebovat (množství stačí na cca 50miniformiček, průměr 3,5cm):
- 125g másla
- 1 bal. vanilkového cukru
- špetka soli
- 3 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- balíček kandovaného ovoce
- cukrářská poleva bílá
- cukrářská poleva tmavá
Postup: Z másla, cukru, vanilkového cukru, soli, vajec, mouky a kypřícího prášku vypracujeme těsto. Přimícháme kandované ovoce. Košíčky vymažeme rozehřátým máslem a plníme tak do 3/4. Pečeme cca 15min při teplotě 190 °C (horkovzdušná 160°C, plyn stupeň č. 2. Minibochánky ihned vyklopíme a necháme vychladnout. Připravíme oba druhy polevy, nejlépe do menší mističky a každý kousek řádně vykoupeme buď v bílé nebo tmavé polevě.


Chuť na výsledek byla tak velká, že jsem práci odfotila, náhledem ve foťáku zjistila, že "to docela jde" a pustili jsme se do díla. Bohužel večer při prohlížení fotek v počítači, jsem zjistila, že to tedy "vůbec nešlo", že fotka je příšerně nasvícená, ale to již bohužel nebylo co fotit...
Tak příště...



Na závěr se ještě sluší dodat, že recept na těsto jsem si vypůjčila zde: