

potřebujeme:
1 balíček cukrářských piškotů
cca 1 šálek silného vychladlého espresa
cca 1 sklenička likéru (kávový, pomerančový, třešňový), či amareto
200g smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky
75 g cukru moučka
1 lžička mleté skořice (pro verzi s jahodami dáme skořice trochu méně)
dřeň z 1 vanilkového lusku
200g krémového sýra nebo tučného tvarohu
cca 200g jahod omytých a na kousky pokrájených
Na zdobení: kakao
- piškoty naskládáme vedle do čtverhranné misky (ta moje má rozměry 10x25cm), pokapeme espresem a likérem
- smetanu šleháme přibližně 1 minutu. Pak přimícháme ztužovač šlehačky s cukrem, skořicí a vanilkou, směs vmícháme do šlehačky a ušleháme do tuha
- rozšleháme sýr nebo tvaroh, do hmoty opatrně vpracujeme šlehačku a jahody
- piškoty vložíme do mísy a navršíme na ně krém a necháme vychladit a uležet - před podáváním dezert posypeme kakaem a případně podle fantazie dozdobíme.
4 komentáře:
supr! Vyzkouším!
Kámoška dělá s tvarohem a banánem, vynikající!
Bali: dík za tip, až budou v zimě chybět vitaminy, udělám verzi s banánem ;-)
Na tiramisu jsem zatím neměla dost času (a možná ani odvahy), ale tohle vypadá nádherně! Ta první fotka ... bájo :-)))
Papaja: toto tiramisu je extrémně jednoduché a rychlé, určitě vyzkoušej ;-)
Okomentovat