
Tuto zimu (doufejme, že právě skončenou) jsem to znovu rozjela ve velkém. Ke cti mi může sloužit to, že většina skončila v čokopralinkách, cheesecake(nebo cheesecakách ;-)), polevách a brownies. Nicméně ani já jsem se neošidila a našla jsem i svého favorita. Je to hořká čokoláda Lindt Cherry+Chilli a prodávají ji Vietnamci (!) za pár korun.
Přidávám recept na extrémně rychlé brownies s překvapivě chutným výsledkem.
PS: nevíte někdo o dobrém zubaři? Začíná to být aktuální problém... :-(
Čokoládové brownies
potřebujeme:
200g másla + na vymazání formy
125g hořké čokolády, nalámané
125g hladké mouky
220g krupicového cukru
2 lžíce kakaa holandského typu
1/4 prášku do pečiva
4 vajíčka
moučkový cukr na posypání
Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřívejte na co nejmenším plameni, dokud nevznikne lesklá vláčná hmota. Nepřestáváme míchat. (tuto část jsem si zjednodušila a použila mikrovlnku - vlnila jsem na co nejmenší výkon a často kontrolovala a promíchala).
Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva nasypeme do mísy, promícháme, přidáme vajíčka i čokoládu a dokonale spojíme. Těsto přelijeme do koláčové formy, řádně vymazané. Pečeme zhruba 40 minut.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Super jednoduché, že?
čerpáno z: Apetit, duben2008

14 komentářů:
A prosím, kolik té čokolády? Nějak vypadla ze seznamu ingrediencí.
Jejda. Již jsem napravila. Díky ;-)
Recept je vytištěn a bude vyzkoušen :-) Čokolády není nikdy dost!
Trpím stejnou závislostí! Malinký rozdíl je jen v tom, že moje nejoblíbenější je Lindt hořká s kousíčky kandované pomerančové kůry, ale nepohrdnu ani mléčnou s lískovými oříšky. Co si budeme namlouvat -- oni nedělají žádnou špatně! ;o)
to by mi zrovna sedlo k odpolednímu čajíku. Že bych skákla k plotně? O jak velkou formu jde?
Bali: ta moje má průměr 30cm...
Yva: máš naprostou pravdu. Dříve byla mým favoritem obyčejná mléčná tabulková Lindor. Dělají i jako čokoládové pralinky... Jo,jo...
Dolcevita: tak, tak čokoláda je výborná v jakékoliv podobě ;-)
už při přípravě jsem si říkala, že je mi to nějaké povědomé. Po upečení a ochutnání vím, že peču něco velmi podobného ;-)
http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/rychly-fondant-au-chocolat-fonda.html
Ten Váš,zdá se, bude i lepší - obsahuje více čokolády ;-)
koláč mi připadá trochu suchý, a to jsem pekla jen 35 minut, v Apetitu doporučují až 50!
Ale když se podává s creme anglaise, tak je výborný.
Podle mého rcp je těsto vláčnější, ale creme anglaise se zde také neztratí ;-)
Bali: pravda je, že tenhle koláč zhnědne hrozně rychle ;-)
Ale vážně: já už ho dělala třikrát, pekla těch 40 min a suchý mi rozhodně nepřipadal. Ten Váš bude určitě lepší, ale vzhledem k většímu obsahu čokolády bych ho viděla spíš na slavnostnější příležitosti a toto je takové zakousnutí na všední den...
tak já se jdu do kousku zakousnout ;-)
Napatlám si na něj brusinky a stříknu šlehačku, jojo la gourmandise :-))
Alors, bon appetit! ;-)
Okomentovat