
Zasvěcenci již vědí, že v Myslíkově ul. č. 5 v Praze v malém obchůdku najdete vše potřebné. Ti ostatní, kteří tuto kuchyni teprve objevují se tam mohou zastavit a ponořit se do malého obchůdku, který skrývá nejedno tajemství…

Můj první nákup nebyl veliký (zásoby naštěstí ještě nedocházejí), odnesla jsem si olivový olej, jehněčí klobásky (zdá se, že mám novou závislost), a sušené limetky (prý se dají používat místo citronů nakládaných v soli - ano, i takováto informace se dá pochytit na kuskus semináři).


Přikládám mé tipy na knížky, ve kterých najdete nemálo receptů z kuchyně severní Afriky:


Skvělá chuť Maroka: nejen o receptech, ale i o každodenních zvyklostech, zajímavé počtení...
Kniha o židovské kuchyni: překvapivě i zde je mnoho zajímavých receptů ze severní Afriky...
Ovšem úplně nejsnadnější cesta k vyzkoušeným receptům a zasvěceným radám, je kliknout sem.
6 komentářů:
Koukám Renčo, že tě ta Severní Afrika hezky chytila!Doufám že se budeme vídat častěji!Máš u mě napříště slevu :-)
Merquerky byli skvělý!! A proč tam nemají větší balení kuskusu? Nebo jsem ho jenom nenašla?
ty merguez vypadají dobře ;-)
Až se dostanu do Prahy, tak určitě tento obchůdek navštívím!
Jestli ti můžu doporučit, buď se zeptej ;-) anebo jdi k masnýmu pultu, udělej čelem vzad a před tebou budou stát velký vědra plný kuskusu, burghulu, fúl, cizrny a můžeš si nabrat kolik uneseš :-)) Nebo ti můžou dát 10kg pytel...
Bali: nejen, že dobře vypadali, skvěle chutnali, ale také nááádherně voněli...
rachad: věř nebo ne, ale zády k pultu jsem stála, cizrnu, burghul i ostatní viděla, jen kuskus ne... To se občas stane každýmu, ne? ;-)
Já se nedivím. Tam člověk opravdu neví kam s očima...
Okomentovat