tag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post689884555835735091..comments2023-09-05T01:39:17.735-07:00Comments on jinozem2007: Barvy léta - rajčatovárenatahttp://www.blogger.com/profile/03120632313305266982noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-21885703458670549172009-11-04T09:50:09.858-08:002009-11-04T09:50:09.858-08:00Bonjorno, jinozem2007.blogspot.com!
Acquisto Cial...Bonjorno, jinozem2007.blogspot.com! <br />Acquisto Cialis online, comprare cialis pillole, cialis [url=http://farmamed.fora.pl/ ]Dove Compra cialis in Italia[/url] anonimo, e risparmiare moltissimo sul suo costo commerciale. [url=http://farmitalia.fora.pl/ ]Come Compra cialis [/url] eredi Cialis (tadalafil, pillola gialla) compra cialis in italia Levitra ? [url=http://milanofarma.fora.pl/ ]Dove Comprare cialis online[/url] Cialis generic is used to treat erectile dysfunction Viagra Comprare Cialis [url=http://farmanova.fora.pl/ ] Compra cialis generico[/url] Il Cialis farebbe ringiovanire e non solo i maschi ma anche le donne. E non solo [url=http://farmaroma.fora.pl/ ]Come Compra cialis [/url]Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-18874287947411982852008-07-30T07:10:00.000-07:002008-07-30T07:10:00.000-07:00Yva: Výtečné shrnutí, díky! :-))))Yva: Výtečné shrnutí, díky! :-))))renatahttps://www.blogger.com/profile/03120632313305266982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-75829108992467484332008-07-30T06:44:00.000-07:002008-07-30T06:44:00.000-07:00Reni, tak to je tedy gól!:o)Takže zbývá asi jen to...Reni, tak to je tedy gól!:o)<BR/><BR/>Takže zbývá asi jen to shrnout, ne?:<BR/><BR/>San Marzano může, ale nemusí být odrůdou rajčat výtečné chuti, která se mohou, ale nemusí pěstovat na jihu Itálie a která i z konzervy chutnají lépe, než mnohá čerstvá.<BR/><BR/>Takový popis snad bude vyhovovat VŠEM kuchařkám. ;o)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-8592890237659288382008-07-30T03:45:00.000-07:002008-07-30T03:45:00.000-07:00Anonym: díky za skvělou radu takřka nad zlato, kte...Anonym: díky za skvělou radu takřka nad zlato, kterou budu muset vyzkoušet. Jediným problémem by mohlo být to, že u nás je mrazák permanentně plný až po okraj :-(renatahttps://www.blogger.com/profile/03120632313305266982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-75107391155160776682008-07-30T03:43:00.000-07:002008-07-30T03:43:00.000-07:00Yva: no, to je legrace, tady dokonce prodávají pro...Yva: no, to je legrace, tady dokonce prodávají pro zahrádkáře semínka rajčat odrůdy SanMarzano. Nicméně jsem neváhala a nalistovala kapitolu o rajčatech v knize Culinaria Italie a tam doslova píší: "...především na druhé straně Alp jsou zavařovaná rajčata odrůdy San Marzano nejoblíbenější u všech, jejichž koníčkem je vaření, protože konzervované plody z jihu mají často lepší chuť než tamní čerstvá rajčata ze skleníku..." - mají nás už prokouklé,že? ;-)renatahttps://www.blogger.com/profile/03120632313305266982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-23379938636228869872008-07-30T00:46:00.000-07:002008-07-30T00:46:00.000-07:00Yva: díky za vysvětlení a odkaz na literaturu! Až ...Yva: díky za vysvětlení a odkaz na literaturu! Až teď mě napadlo jít hledat do knihovny a našla jsem tam i příslušné vyobrazení. Hovoří tam o nich ovšem jako o soudečkových rajčatech odrůdy San Marzano. <BR/>Tu fintu s rajčaty do mrazáku neznám, zatím jsem poctivě nařezávala a dávala do vroucí vody.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-75193026334898383682008-07-29T23:55:00.000-07:002008-07-29T23:55:00.000-07:00To pan Kolíček: existuje bezva trik: dát rajčata n...To pan Kolíček: existuje bezva trik: dát rajčata na chvíli do mrazáku a pak je opláchnout teplou vodou. Slupka sleze skoro sama a rajčatům to neublíží:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-85585046469213171592008-07-29T18:50:00.000-07:002008-07-29T18:50:00.000-07:00Helli a Reni:Dnes jsem si koupila kuchařku, ve kte...Helli a Reni:<BR/><BR/>Dnes jsem si koupila kuchařku, ve které jsem se shodou okolností dočetla, že San Marzano je název města a ne odrůdy rajčat, která se v tomto městě pěstují (mnoho lidí se mylně domnívá, že San Marzano značí odrůdu), tak bych tímto svůj výše uvedený komentář ráda poopravila. Půda v San Marzanu, které se nachází na úpatí Vesuvu, je úrodná a společně s klimatickými podmínkami ideální pro pěstování prvotřídních rajčat. Proto ten věhlas.<BR/><BR/>Helli, konzerva s rajčaty ze San Marzana by měla být jasně označena slovy "San Marzano". (Většinou jsou na ní zobrazena podlouhlá rajčata a dívka s korunou na hlavě.)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-70400799325425763462008-07-29T06:07:00.000-07:002008-07-29T06:07:00.000-07:00Renata: díky za nápovědu. Na jedné mé plechovce s ...Renata: díky za nápovědu. Na jedné mé plechovce s italskými rajčaty jsou nějaké podlouhlé plody vyobrazené, tak to bude asi ono. Odrůda ale na etiketě specifikovaná není.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-30301942261418550562008-07-29T01:19:00.000-07:002008-07-29T01:19:00.000-07:00Helli: snad postačí mé chabé znalosti: rajčata odr...Helli: snad postačí mé chabé znalosti: rajčata odrůdy San Marzano jsou podlouhlá s nasládlou dužinou a většina jich končí právě v konzervách. <BR/>Pravdou je, že v našich zeměpisných šířkách jsou rajčata správně chutná pouze po krátký čas a tak proč nepoužít rajčata konzervovaná, která byla sklizena v tu správnou chvíli...renatahttps://www.blogger.com/profile/03120632313305266982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-8393821804047170952008-07-28T05:50:00.000-07:002008-07-28T05:50:00.000-07:00Dolcevita, Yva: O rajčatech San Marzano a příslušn...Dolcevita, Yva: <BR/>O rajčatech San Marzano a příslušné passatě nic nevím, můžete prosím přiblížit?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-29556904291032305632008-07-25T13:25:00.000-07:002008-07-25T13:25:00.000-07:00Není konzerva jako konzerva. Normálně se používání...Není konzerva jako konzerva. Normálně se používání konzerv v kuchyni také vyhýbám, ale (jak píše DV) např. San Marzano odrůda v konzervě je (speciálně v zimě) vybornou náhražkou čerstvých rajčat, která jsou v té době moučnatá a bez chuti. Rajčata se konzervují ve špičce sezóny, kdy mají nejlepší chuť a nejvyšší obsah vitaminů a tzv. lycopene -- látky působící proti rakovině. A pak, odpadá to protivné loupání. :o)<BR/><BR/>Jméno Marcelly Hazan má obrovský "švunk" i tady. Není ani hezká, ani nijak zvlášť příjemná (nechci tu dámu urazit, to píši jen proto, že se tím tolik liší od těch pohledných, ale bezduchých kulinářských celebrit, které jsou momentálně na TV v tak širokém zastoupení), ale když vaří, vzbuzuje obrovský respekt. Její "Klasická italská kuchyně" je stále považovaná za nejlepší italskou kuchařku.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-86917791593623394212008-07-25T08:25:00.000-07:002008-07-25T08:25:00.000-07:00Červená v červenci má jednoznačně "zelenou" :-) Po...Červená v červenci má jednoznačně "zelenou" :-) Porce rajské omáčky vypadá skutečně velmi spokojeně. Rajčata okupují mou domácnost po celý červenec a zdá se, že ještě chvilku budou. Díky za každý recept "kam s nimi?". Konzervovaná rajčata jsou sice nic moc, ale když se v létě udělá passata di pomodoro z neapolské odrůdy San Marzano, nemůže být v zimě nic lepšího. <BR/><BR/>Vzkaz pro Kolíčka :-) Nemá cenu zoufat nad stahováním rajských slupek, existuje naprosto famózní receptura, jak tento "odpad" zušlechtit a na stole se po slupkách jenom zapráší :-) Když čas dovolí, ten recept zrealizuji ještě při letošní rajské úrodě.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6302798103910380559.post-26393162348569390662008-07-25T07:43:00.000-07:002008-07-25T07:43:00.000-07:00to vypadá fakt jednoduše - a efektně :o) Dávám pře...to vypadá fakt jednoduše - a efektně :o) Dávám přednost čerstvým rajčatům před konzervovanými (v sezóně) a pak se vždycky proklínám při stahování slupky :o))pan Kolíčekhttps://www.blogger.com/profile/11083961534708550042noreply@blogger.com